Sipahi Güvenlik

Güvenlik Kamera Sistemi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Güvenlik Kamera Sistemi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İçerik:

İhtiyacanıza en uygun güvenlik kamerası sistemini seçebilmek için, sistemi 3 ayrı aşamada incelemeliyiz:

  • Kamera,
  • Kayıt sistemi,
  • İzleme sistemi seçimi.

Kamera seçimi

  • Kameranın kullanılacağı ortam

İlk olarak kameranın iç ortamda mı yoksa dış ortamda mı  olacağı ve bu kategorilendirmeye göre kamera kasası tercih edilmesi doğru bir eylem olacaktır. Dış ortamda kullanılacak kameraların korumalı olmasına dikkat edilmelidir. Bundan dolayı çoğunlukla dış ortamda IP koruma modellerinden birine (IP65, IP66 vb.) yani bullet kamera veya muhafazalı kutu kamera kullanılmaktadır. Bu modellerin kendi içinde ayrılmasının nedeni bazıları toz ve yağmur benzeri kameranın çalışma mekaniğini etkileyecek, görüntü kaydını zorlaştırıcı olaylara karşı dayanıklılıklarının değişmesidir.

  • Çözünürlük

IP CCTV sistemler ile analog CCTV sistemler ile en önemli farkı yüksek çözünürlük avantajıdır. Büyük boyutlu ve kaliteli görüntü istendiğinde, IP CCTV bir adım öne çıkmaktadır. Örneğin AVM ve hastane gibi kamuya açık alanlarda güvenlik ihlali (hırsızlık, saldırı vb) çok fazla olduğundan, çözünürlüğü yüksek kameralar seçilmelidir.

  • Teknoloji

Bir sistemi kurarken üst yapının tasarlanması kadar alt yapı da tasarlanması da çok önemlidir.

Kayıt Sistemi Seçimi

  • Kayıt & Depolama

Kayıt sisteminin seçimi için kameraların hangi çözünürlükte olması gerektiği, kaç FPS (saniye başı gösterilen kare sayısı) aldığı ve kaç gün kaydedeceğinin belirlenmesi gibi ince ayrıntılara dikkat edilmelidir.

  • Harici Kayıt Birimleri & Genişleme Üniteleri

Kayıt cihazı kapasitesinin yetersiz olduğu durumlarda genişleme üniteleri kullanmak, bize en uygun çözümü sunacaktır. Bu birimler, analog veya IP sistem olmasına bakılmaksızın doğrudan uyumlu kayıt cihazlarına bağlanabilmektedir.

İzleme Sistemi Seçimi

  • Optimum İzleme

Optimum izleme seçimi yapılabilmesi için mesela 64 kameralık bir sistem için tüm kameraları 17’lik bir monitörde izlemek zor olacaktır. Burada 32’lik CCTV monitörlerin tercih edilmesi daha rahat izleme imkanı sunacaktır.
İzleme sistemlerinde sürekli izleme için kullanılacak monitörler genellikle 42” monitörler olup CCTV konsollarına yerleştirilecek şekilde tasarlanır. Alarm anında, olaya ait görüntünün ekrana düşmesi için güvenlik personelinin önünde küçük ebatlı monitörler de konumlandırılabilir. Bu tip monitörlere SPOT Monitör denmektedir.

İçeriği Paylaşın:

Benzer İçerikler

WhatsApp
1